Hvorfor træffe valg om din egen begravelse | MyWay Begravelser
Få hjælp til din sidste vilje

Hvorfor træffe valg om din egen begravelse

Ved at gøre dine ønsker klart lang tid før din død, sikrer du at blive begravet efter dine ønsker.

De fleste bliver i dag brændt frem for at blive begravet i jorden. Er det fordi de fleste selv har ønsket denne begravelsesform? Eller er det fordi, de pårørende tror, det er, hvad den afdøde har ønsket?

Det er svært at sige, om det er efter den afdødes eget ønske. I dag er det nemlig de færreste, der tydeligt får skrevet ned og kommunikeret, hvad deres ønsker er, når det kommer til begravelse og sidste hvilested.

Så vil du sikre, at du en dag bliver begravet efter dine ønsker, bør du være sikker på, at dine nærmeste kender til dine ønsker. Ellers risikerer du, at de efterladte efter bedste evne forsøger at huske, hvad du måske har sagt for mange år siden – og måske husker forskellige mennesker forskelligt.

Hvis du i stedet vil sikre, at dine nærmeste ikke bliver i tvivl, kan du udfylde et dokument med din sidste vilje. Det kan du få hjælp til hos MyWay Begravelser. Vi giver dig samtidig mulighed for at udtrykke langt mere detaljerede ønsker, end du kan hos andre, der også tilbyder ‘sidste-vilje-dokumenter’.

En begravelse er meget mere end blot højtideligheden

De fleste skabeloner til ‘den sidste vilje’ forholder sig kun til selve højtideligheden og spørgsmål omkring en eventuel kistebegravelse (jordfæstelse). De stiller sjældent uddybende spørgsmål til, hvad du ønsker i stedet, hvis du fx ønsker en borgerlig begravelse.

Her hos MyWay Begravelser tilbyder vi hjælp til at få udtrykt dine ønsker – også til spørgsmål om sidste hvilested, valg af eventuelt krematorium, askestrøning over åbent hav og meget mere.

Den beskrivelse af dine sidste ønsker, som vi hjælper med at udarbejde, bliver til gennem en personlig samtale. Vi sikrer, at du også kan kommunikere ønsker til alt det, der i bred forstand har med begravelsen at gøre (fx sidste hvilested, transport af kisten, særlige ønsker til højtideligheder mm.). Og vi giver selvfølgelig også plads til, at du ikke selv ønsker at tage stilling til alt det, der forhåbentlig ligger langt ude i fremtiden.